Регистрация

Пълнена агнешка плешка

Пълнена агнешка плешка
Трудно   |   Порции 8   |   Видяна: 3527

Рецепта за съвършенсто на вкус и визия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Овкусяване на месото:

  • 1 ½ кг агнешка плешка, обезкостена и без тлъстини
  • 1 с. л. къри
  • ½ ч. л. канела
  • ½ ч. л. карамфил
  • сокът от 2 лимона
  • сол

За плънката:

  • 1 ч. ч. галета
  • ½ ч. ч. настърган кашкавал
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязан ситно.
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 1 с. л. масала
  • 2 яйца
  • сокът от 2 лимона
  • 1 с. л. настъргана лимонова кора
  • 1 с. л. сушена мента
  • сол

За соса:

  • 1 глава лук, нарязан ситно
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 1 с. л. кориандър
  • 1 с. л. кимион
  • 2 с. л. сос горчица
  • 1 кубче бульон „Маги”
  • 3 с. л. доматено пюре
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. паста тамаринд
  • 1 ½ ч. ч. вода
  • ½ с. л. масала
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Разчукайте плешката с чук за месо, смесете всички съставки за овкусяването и намажете плешката (и от двете страни).

2. Смесете всички съставки на пълнежа и ги сложете върху вътрешната страна на овкусената плешка.

3. Завийте плешката на руло и я опаковайте с алуминиево фолио.

4. Сложете рулото във фурната в тавичка с вода.

5. Печете час и половина и прибавяйте периодично вода, за да не исзъхва.

6. Когато е готово, извадете и оставете рулото да се охлади. Нарежете на резени, наредете ги в чиния за сервиране и ги гарнирайте.

7. Смесете всички съставки на соса и ги сложете на котлона на слаб огън, за да се сгъстят. Използвайте като сос за заливане или топене.

 

Източник: www.opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта