Карфиолена крем супа с масло и картофи
Пюрирана супа от карфиол без месо.
Вкусните рецепти за карфиолени супи са чудесна идея да си сготвите нещо лесно и диетично. Бързи са за направа, апетитни, засищащи, но и с малко калории, ето защо са предпочитани от хората, които обичат природосъобразния начин на живот и държат на фигурата си. Пък и ако сте у дома в делника, можете за по-малко от половин час да спретнете топъл обяд.
Лукът се реже на кубчета - без да се ситни. Изсипва се в тенджера с разтопено масло и се задушава за няколко минути. Карофите се обелват и също се режат на парчета. Влизат при задушения лук и се готвят 10-тина минути - достатъчно време да разделите карфиола на розички, да ги измиете и да пуснете в тенджерата. Залива се с вода, добавя се сол и пипер и се вари под капак 10 минути след кипване. Добавя се индийско орехче и се пюрира с пасатор. А после можете да хапвате.
Списък с точните продукти и грамажи можете да намерите ТУК, а начинът на приготвяне вижте във видеото на Всегда Вкусно по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ