Крем супа от карфиол с масло
Карфиолена супа с картофи и масло.
Необходии продукти:
- 2 глави лук
- 50 г масло
- 300 г картофи
- 800 г карфиол
- 1,2 л вода
- сол и черен пипер
- 1/3 ч.л. индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на кубчета - не е необходимо да ситните. След това супата ще се пюрира. Ако случайно ви е хрумнало да не я пюрирате - знайте, че няма да се получи вкусно. Идеята е да бъде крем супа.
2. Разтопете и сгорещете маслото в тенджера, добавете лука и пържете пет минути.
3. През това време обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Прибавете ги в тенджерата, разбъркайте, захлупете с капак и оставете на умерен огън.
4. Докато картофите се готвят, измийте и накъсайте на съцветия карфиола. След това разполовете всяко съцветие с нож. Добавете в тенджерата, налейте водата, овкусете със сол и пипер и оставете да ври под капак 10 минути.
5. Овкусете с индийско орехче и пюрирайте с пасатор за супи. След това може да хапвате. Някои предпочитат супата с добавка от сметана, други я харесват с украса от зеленчуци и билки, трети избират крутони или поръска от сирена. Харесайте си свой собствен завършек на рецептата.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ