Картофи с месо по японски
Телешко с картофи в даши бульон.
Необходими продукти:
- 300 г телешко филе, тънко нарязано
- 800 г картофи
- 200 г лук
- 10 стръка зелен боб
За бульона:
- 800 мл даши
- 3 с.л. саке
- 5 с.л. захар
- 3 с.л. мирин
- 5 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото по дължина (около 3-4 см).
2. Нарежете картофите на 4-6 парчета всеки и ги накиснете в студена вода за 15 мин.
3. Нарежете китайски спагети на по 5 см дължина. Нарежете лука на половинки отгоре до долу и направете филийки от по 0,8 см.
4. Сгорещете олио в тиган и изпържете докато разбърквате телешкото. Прибавете картофите, лука и зеления боб и продължете да пържите, докато разбърквате.
5. Прибавете дашито, сакето и захарта, оставете да заври и отстранете пяната.
6. Прибавете мирина и соевия сос. Варете на среден огън, докато картофите омекнат.
7. Поднесете в купа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ