Регистрация

Печени зеленчуци по японски

Печени зеленчуци по японски
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3230

Вегетарианско ястие от японската кухня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

  •   1 тиквичка, нарязана диагонално
  •   1/3 бяла ряпа, нарязана
  •   4 малки глави лук
  •   1 супена лъжица олио от рапица
  •   ½ супена лъжица сусамено олио
  •   1 супена лъжица черно сусамено семе
  •   1 супена лъжица бяло сусамено семе

За заливката:

  •   ¼ чаша бульон от даши (или пикантен бульон)
  •   3 супени лъжици мирин
  •   2 супени лъжици захар
  •   1 супена лъжица соев сос
  •   2 супени лъжици червено мисо (или соя)

Начин на приготвяне:

1. Смесете олиото от рапица и сусаменото олио и прибавете зеленчуците.

2. Подредете зеленчуците в съда за печене и ги поставете във фурната за 10 минути на 180 градуса.

3. През това време в малък тиган смесете даши бульона, захарта, мирина, соевия сос и разбърквайте, докато захарта се разтвори. Премахнете от котлона и прибавете соята (мисо).

4. Залейте зеленчуците с приготвената смес и ги печете още 2 минути, след това ги обърнете, залейте с останалата част от сместа и отново печете около 2 минути.

5. Сервирайте, като ги поръсите с черен и бял сусам.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта