Регистрация

Карамелени крилца на фурна с доматен сос

Карамелени крилца на фурна с доматен сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 664

Печени крилца с коричка от кетчуп, чесън, мед и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки крилца (без най-долната част)
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • 2 ч.л. сух чесън - на гранули (може и на прах)
  • 2 ч.л. пушен пипер - може да замените с червен сладък, ако нямате
  • 1/2 ч.л. чили или лют пипер
  • черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. сол

За соса:

  • 100 мл кетчуп
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. мед или захар

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете царевичното нишесте със солта, чесъна, пушения, черния и лютия пипер и разбъркайте сухите състави.

2. Изсипете крилцата вътре и разбъркайте с ръце много добре докато сухите съставки полепнат по тях.

3. Подредете крилцата с отстояние в голяма тава, застлана с хартия за печене. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

4. През това време разбъркайте в купичка кетчупа с меда (или захар) и соевия сос.

5. Крилцата извадете в купа, залейте със соса, разбъркайте много добре и отново върнете върху хартията. Пъхнете в намалена на 180 градуса фурна за още 15 минути.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта