Канелен кекс с ябълки и овесени ядки
Плодов кекс с масло, канела и карамфил.
Необходими продукти:
- 300 г брашно
- 100 г овесени ядки
- 1,5 ч.л. бакпулвер
- 0,5 ч.л. сода
- 250 г захар
- 1 пакет ванилова захар
- 3 ябълки (с червени май става по-добре)
- 80 мл мляко
- 80 г масло
- 2 яйца
- 1,5 ч.л. канела
- 2 щипки карамфил на прах
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта, след това добавете маслото и млякото. По-добре използвайте миксер.
2. После в сместа сипете овесените ядки, брашното (постепенно), содата и бакпулвера, канелата и карамфила. Миксвайте до получаването на гладка смес.
3. Обелете ябълките и ги почистете от сърцевината. Две от тях рендосайте, а една нарежете на кубчета. Добавете в тестото и разбъркайте на ръка.
4. Намаслете и набрашнете формичка за кекс или мъфини и изсипете вътре сместа. Печете на 180 градуса за 30-40 минути. Половин час след началото проверете с клечка за зъби сладкиша. Не го правете обаче по-рано, защото може да спихне.
5. След охлаждане извадете от формичката и по желание поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ