Царевични кексчета с ябълки
Кексчета с плодове.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. царевично брашно
- 1/2 ч.ч. обикновено брашно (пълнозърнесто или бяло оризово брашно, ако искате да е без глутен)
- 1 ч.ч. настъргани ябълки
- 1 ч.ч. ябълков сок
- 1 с.л. мед
- 1 ч.л. неподсладено ябълково пюре
- 1/2 ч.л. смляна канела
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете брашната с канелата. В друга купа разбъркайте ябълковото пюре с ябълковия сок, добавете меда и прибавете към брашнената смес. Добавете настърганите ябълки.
2. Загрейте незалепващ тиган. Намаслете със салфетка леко. Сложете лъжица от течното тесто в намасления тиган. Притиснете с обратното на лъжицата и печете на средно слаб огън около 2-3 мин. Обърнете кексчето и гответе още 2-3 мин. или до златисто-кафяво. Намаслявайте тигана всеки път преди да пуснете нова лъжица от тестото.
3. Намажете с мед и поднесете топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ