Регистрация

Калмари с масло, чесън и копър

Калмари с масло, чесън и копър
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 10410

Пържени калмари с чесън в маслен сос с лайм.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 60 мл зехтин за готвене
  • 50 г масло
  • 10 скилидки чесън
  • 700 г калмари
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. червен пипер (най-добре кайенски)
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • сокът на 1 лайм
  • листата на връзка копър

Начин на приготвяне:

1. Калмарите почистете от ципата, ако можете, и нарежете на шайби с широчина около 0,7 см. Скилидките чесън обелете и нарежете на тънки шайби. Наситнете листата на копъра.

2. Сгорещете на умерен огън зехтина и щом се разцвърчи - добавете маслото.

3. Разбъркайте и когато маслото се втечни, изсипете шайбите чесън в тигана. Оставете да се запържат за минута-минута и половина.

4. Добавете калмарите. Гответе две минути при почти постоянно бъркане.

5. Прибавете подправките. Гответе още минута и половина.

6. Изстискайте лайма и залейте ястието. Поръсете наситнения копър, размешайте и можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта