Италиански аранчини с моцарела
Оризови кюфтета със сърцевина от моцарела.
Аранчините са традиционно италианско предястие или основно, а плънката в тях може да бъде месна, сиренена, зеленукова и дори плодова или десертна. Те са топчета от ориз с подправки, които в повечето класически рецепти се пържат, ала здравословната кухня позволява да бъдат и изпечени.
В рецептата на канала Всегда Вкусно се приготвят аранчини с плънка от моцарела, ала това сирене е само пример за сърцевина на вкусните топчета. Оризът се запържва в сгорещено олио до оцъкляне, залива се свода и се сварява. После се рабърква с масло, хлебни трохи, билки, подправки, пармезан и яйце и така се получава апетитната коричка на аранчините. Остава в нея да се завие избраната плънка и да се изпържи на маслена баня. Как се прави - гледайте във видеото, а точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ