Аранчини - панирани кюфтета от ориз с моцарела
Пържени топчета от ориз с моцарела и пармезан.
Необходими продукти:
- 4 с.л. олио
- 1 ч.ч. ориз
- 2 ч.ч. вода
- 100 г бял хляб
- 20 г масло
- сол и пипер
- 2/3 китка копър (само листата)
- 3 яйца
- 100 г пармезан (или кашкавал - твърд)
- 250 г моцарела
- 150 г галета
- растителна мазнина за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олиото в тиган, изсипете в него измития и подсушен ориз и пържете до прозрачност като разбърквате. Залейте с водата и оставете под капак на умерен огън за 15 минути.
2. Наситнете листата копър, рендосайте жълтото сирене и смелете хляба в чопър. Две от яйцата разбийте в купа, а в друга сипете галетата. Моцарелата нарежете на парчета.
3. Ориза подправете със сол и пипер, добавете маслото, разбъркайте и прехвърлете в купа. Добавете копъра, пармезана, хлебните трохи и едно яйце. Разбъркайте.
4. С ръце от лепкавата смес оформяйте топчета, увивайте в тях по парче моцарела и завивайте на кръгло кюфте.
5. Сгорещете мазнина за пържене на маслена баня и си подгответе съд, застлан с домакинска хартия.
6. Овалвайте всяко кюфте първо в яйце, после в галета, пак в яйце и пак в галета. Пържете за по 3-4 минути - до образуването на златиста коричка.
7. Поднесете със сос по желание.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ