Индонезийско къри с ябълки
Средно | Порции 2
| Видяна: 2344
Месо с ябълки и пикантни подправки.
Необходими продукти:
- 5 с.л. масло
- 1 ч.ч. нарязан лук
- 2 ябълки, обелени и нарязани
- 4 с.л. брашно
- 2 ч.л. къри на прах
- 2 консерви телешки бульон
- 1 ч.ч. вода
- 2 ч.л. лимонов сок
- 2 ч.ч. ситно нарязано месо по избор
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте лука и ябълката в дълбок тиган до омекване с 2 с.л. oт маслото.
2. След това добавете останалото масло, пресятото брашно и кърито на прах и разбъркайте до смесване на всички продукти.
3. Налейте бульона, водата, лимоновия сок и добавете месото.
4. Оставете да къкри за 30-60 мин., докато сварите ориза, върху който ще поднесете кърито.
Най-важните съставки
агнешко, брашно, вода, жълто къри на прах, къри, лимонов сок, лук, масло, пилешко месо, Свинско, телешки бульон, телешко, ябълки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ