Индонезийска салата със зеле и яйца
Лесно | Порции 3
| Видяна: 4775
Салата с аспержов боб, моркови, картофи и тофу.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. зеле, нарязано на тънки ленти
- 3 ч.ч. аспержов боб, нарязан на парчета с дължина 5 см
- 2 ч.ч. бейби моркови
- 1 среден картоф, сварен с кожата, след това обелен и нарязан на кубчета
- 1/2 блокче твърдо тофу, нарязано на кубчета и изпържено на маслена баня
- 1/2 краставица, нарязана на тънки филийки
- 3 твърдо сварени яйца, разполовени
- 1 ч.л. пържен лук шалот
- фъстъчен сос
Начин на приготвяне:
1. Бланширайте аспержовия боб, морковите и зелето до леко омекване. Сложете зелето 5-8 мин. след боба и моркова, тъй като му е нужно по-малко време, за да се сготви.
2. Сгорещете фъстъчения сос.
3. Сложете всички зеленчуци във фъстъчения сос и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ