Индийски шишчета от зеленчуци и сирене
Шишчета със сирене, зеленчуци и картофи с индийска марината.
Бон Апети
Излъчен на 19.07.2017
Лора и Стоян решават да разнообразят обикновените зеленчукови шишчета, като им вкарат индиска нотка благодарение на маринатата, която овкусява зеленчуковите хапки със сирене. Първо приготвяме нея - от намачкан чесън, рендосан пресен джинджифил, кориандър и сол, които разбиваме с гъсто кисело мляко. Оставяме настрана докато направим и останалата част.
Картофите се сваряват, тиквичките се нарязват на тънко по дължина, като е добре за целта да използваме белачка или мандолина. След това доматите се режат на едри полумесеци, от които се отстраняват семките, а сиренето се порцира на кубчета, които се увиват в лентите тиквичка. Разполовяваме по дължина и лук шалот и редим шишчетата. Как е най-удачно да забодете зеленчуците на клечката - гледайте във видеото. После ги намазваме с маринатата и оставяме да се овкусят за половин час. Накрая запичаме на грил или барбекю, грил тиган или скара. Така имаме страхотна гарнитура за грилованото месо или пък перфектно основно за онези от компанията, които не ядат мръвки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ