Шишчета с гъби и спагети
Спагети с марината и гарнитура от гъби.
Необходими продукти:
- 8 големи печурки, нарязани на четвъртини
- 150 грама тънки спагети
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 2 супени лъжици сусамово семе
- пресен зелен лук, нарязан
За гъбената марината:
- 1 супена лъжица кимион на зърна
- ½ супена лъжица черен пипер
- 1 чаша пилешки бульон
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 супена лъжица оризов оцет
- 1 супена лъжица смлян джинджифил
- 4 малки сухи люти чушлета
Начин на приготвяне:
1. Нанижете гъбите на бамбукови шишчета.
2. Запечете зърната кимион и лютите чушлета в тиган, без мазнина и след това ги смелете.
3. Смесете всички съставки за маринатата и ги сложете да заврат. След това намалете температурата у оставете сместа да къкри, докато се сгъсти.
4. Сложете гъбите в маринатата и след като престоят, ги запечете(на скара или във фурна) за 15 минути на около 180 градуса.
5. Сварете спагетите. Когато са готови, ги изплакнете със студена вода и добавете сусаменото олио.
6. В чиния първо поставете спагетите, а върху тях част от маринатата и гъбите.
7. Поръсете сусамено семе и пресен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ