Регистрация

Зимен борш с месо и кисело зеле

Зимен борш с месо и кисело зеле
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 10191

Украинска супа с мръвки, зеленчуци и запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 грама месо по избор (пилешко, телешко, свинско)
  • 1 морков
  • 2 глави лук
  • 2 глави цвекло
  • 4 картофа
  • 2 домата
  • 200 грама отцедено кисело зеле
  • 1 ч.л. захар
  • сол, пипер и други подправки на вкус
  • олио за пържене
  • вода за варене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на ситно, а морковите настържете на едро ренде. Запържете ги в малко мазнина до покафеняване.

2. Нарежете картофите и доматите на малки кубчета, цвеклото рендосайте. Пресипете лука и морковите от тигана и в остатъчната мазнина запържете доматите. Добавете към тях цвеклото.

3. Нарежете зелето в тиган с мазнина и го запържете. Добавете малко вода и го оставете да заври. После махнете от огъня.

4. Сложете да се вари месото. Ако се събира пяна - изгребвайте я периодично. Когато мръвките са почти готови, добавете при тях картофите и лука с морковите. 

5. Когато картофите са омекнали и готови за консумация, изсипете в супата доматите с цвеклото и зелето. Варете още около 5 минути.

6. Отстранете от огъня и овкусете със сол, пипер и подправки по избор.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта