Зеле с лук и бекон
Лесно | Порции 4-5
| Видяна: 3725
Зелева салата с месо и масло.
Необходими продукти:
- 1 глава (около 1 кг) зелено или бяло зеле
- 3 глави лук, нарязан на филийки
- 1 с.л. масло
- 1 с.л. мазнина от месо или бекон или 2 с.л. зехтин (може и олио)
- 2 ч.л. кафява захар
- 1 ч.л. морска сол
- черен пипер (на вкус)
- семена кимион
Начин на приготвяне:
1. Нарежете зелето на тънки ленти и отстранете твърдите части.
2. Сложете в тенджера с подсолена вода и варете 3 - 5 мин. и отцедете хубаво.
3. Задушете лука в мазнината до полупрозрачност, увеличете котлона и пържете до леко покафеняване.
4. Прибавете кафявата захар, солта и пипера.
5. Запържете до готовност.
6. Поръсете със семена кимион и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ