Регистрация

Зелен фасул с чесън и подправки

Зелен фасул с чесън и подправки
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 5458

Зелен фасул с масло, лют пипер и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 кг зелен фасул – пресен, почистен и с отрязани краища
  • 1 с.л. едра сол
  • ½ с.л. зехтин
  • ½ с.л. масло
  • 4 скилидки чесън – нарязани на тънко
  • 1 с.л. пресни листа босилек – нарязани на ситно
  • 1 с.л. пресен магданоз – нарязан на ситно
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 чаша гъби – нарязани на тънко
  • 1 ч.л. сос "Уорстършир"
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • сол – на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сложете голяма тенджера с вода да заври заедно с 1 ч.л. сол. Добавете зеления фасул и го варете докато стане мек, но не прекалено. Отстранете от огъня и залейте със студена вода, докато се охладят.

2. Загрейте олио и масло в голям тиган, сложете вътре фасула и пържете 3-4 минути. Прибавете чесъна, билките и подправките. Сотирайте 1 минута и добавете соса "Уорстършир" и оцета, разбъркайте. Накрая добавете гъбите, разбъркайте и покрийте с капан за 1 минута. Изключете котлона и оставете покрито за 2 минути. Сервира се горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта