Зелен фасул с кайма и джинджифил
Пържен зелен фасул с месо.
Бон Апети
Излъчен на 27.11.2017
Азиатско ястие със зелен фасул и месо готвят Лора и Стоян като правят ароматен аламинут с кайма и зелен боб, ухаещ на джинджифил и кориандър. Рецептата е бърза и лесна за сготвяне, а на финала имате опикантено основно, което хем засища, хем се съобразява със законите на разделното хранене.
Първо се заемаме да направим бланширан зелен фасул. Кипваме подсолена вода и изсипваме шушулките в нея за 3-4 минути. Ако използвате кенийски боб, знайте, че ще му трябва съвсем малко варене, защото е крехък и няма влакна. След това спираме процеса на варене, като пресипваме фасула в гевгир и шокираме под течаща студена вода.
Захващаме се със запръжката като в блендера смиламе заедно лук, чесън, люта чушка и джинджифил. След това ги пържим в сгорещена растителна мазнина. Ако имате сусамово олио, използвайте него, за да запазите азиатския привкус на ястието. Щом се позапържат зеленчуците, добавяме към тях каймата. Лора и Стоян използват смляна свинска плешка, но вие можете да се спрете и на друго месо от прасенцето. Когато и каймата се сготви, в тигана влиза бланширания фасул. Овкусяваме със соев сос, готвим няколко минути и поднасяме с листенца пресен кориандър. По желание можете да поръсите със семена сусам.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ