Зелен фасул с кайма и чили
Зелен фасул с месо и люти чушки.
Пържен зелен фасул от кенийския - с тънки и крехки шушулки и без ципи и жили - това е основният продукт на много азиатски ястия на уок, които имат запомнящ се вус и шарена визия. В тази рецепта зеленият фасул се съчетава със свинска кайма, чили чушки и подправки, за да се превърне във вкусно пикнатно основно.
Първо в сгорещено в уок олио се запържват шушулките, Изваждат се и в същата мазнина се пържат наситнени джинджифил, чесън и пресен лук. Добавя се каймата, цели люти чушлета и доматен сос и се готви докато месото се разпадне на трохи. Фасулът се връща в съда, ястието се подправя и е готово за сервиране - топло, леко мазно, малко пикантно, хрупкаво на места и с дъх на сочно свинско, джинджифил и чесън.
Начина на направа гледайте във видеото, а за точните продукти и етапи на приготвяне, кликнете ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ