Зелено пиле със зеленчуци по китайски
Мариновано пиле, запържено в компанията на китайско зеле, чушка, целина и чесън.
Необходими продукти:
За маринатата:
- 1 с. л. оризово вино
За тестото:
- 2 с. л. оризово вино
- 2 с. л. картофено нишесте
- 2 стръка зелен лук, нарязан
Основни съставки:
- 2 бр. пилешки гърди, нарязани на хапки
- 1 зелена чушка, почистена и нарязана на кубчета
- 3 стъбла целина, нарязани вертикално
- 1 китайско зеле, стъблата нарязани на 3-см. парчета, листата – на ивички
- 2 скилидки чесън, пресован
- 4 с. л. олио
За соса:
- 1 ч. ч. пилешки бульон
- 1 с. л. соев сос
- 1 с. л. оризов оцет
- 1 с. л. подсладен тъмен оризов оцет
- 2 с. л. картофено нишесте
Начин на приготвяне:
1. Оставете пилешките филета да се накиснат в маринатата за цялата нощ.
2. Смесете продуктите за тестото, потопете в него пилешките хапки и ги изпържете докато побелеят и се зачервят.
3. Извадете пилешките хапки и изчистете уока.
4. Загрейте в него олио, прибавете чесъна, последван от зелената чушка и запържете за 5 минути. След това прибавете целината и стеблата от китайското зеле и пържете още 3 минути. Накрая добавете листата на китайското зеле и запържете още 1 минута.
5. Смесете съставките на соса, прибавете го в уока и разбъркайте добре. Върнете пилешкото месо в уока и разбъркайте отново.
6. Сервирайте ястието топло с жасминов ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ