Пилешки гърди на скара Пам
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3240
Вкусни мариновани пилешки гърди, изпечени на скара.
Необходими продукти:
- 2 бр пилешки гърди
- зехтин
- лимонов сок
- настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
1. С нож за филетиране разполовете гърдите по дължина, така че да се получат две тънки филета.
2. Поръсете с хубав зехтин Еxtra virgin.
3. Настържете (на едрото ренде) кора от лимон.
4. Изстискайте лимоновия сок отгоре.
5. Оставете да се маринова в хладилника за няколко часа.
6. Загрейте предварително скарата.
7. Печете на висока температура до готовност.
8. Поднесете горещи или студени, с гарнитура от зеленчуци на скара или между филийки хляб със салата и малко майонеза.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ