Тайландско зелено пилешко къри
Люта манджа с пилешко и ориз.
Необходими продукти:
- 300 г пилешки гърди (тънко нарязани)
- 1 консерва кокосово мляко
- 1-2 с.л. зелено къри пюре
- 2 скилидки чесън, нарязан на кубчета (или на филийки)
- 1 червено тайландско чили
- 1-2 големи тиквички, нарязани на кубчета
- 5-6 печурки, нарязани на филийки
- 1 малка консерва нарязани бамбукови кълнове
- 2 с.л. рибен сос
- 3-4 листа кафиров лайм
- 5-8 листа босилек
- 1 ч.ч. жасминов ориз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете всички необходими продукти и сложете ориза да се вари (най-добре в 2 ч вода на 1 ч ориз и не сваляйте капака на съда докато оризът не се стане готов - 10-15 мин. в зависимост от вида).
2. Сложете гъстото кокосово мляко (от горната част на консервата) в уока и добавете зеленото къри пюре. Пържете 2-3 мин. на силен огън.
3. Добавете нарязаното пилешко и задушавайте до готовност (около 4 мин.).
4. Добавете останалото кокосово мляко и оставете да кипне.
5. След това добавете чесъна, тиквичките и гъбите и варете на тих огън 5-10 мин. Добавете бамбуковите кълнове, чилито, рибения сос, листата и малко вода. Увеличете котлона за няколко минути и поднесете върху канапе от жасминов ориз и чаша студена бира.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ