Регистрация

Локумки с вино и орехи

Локумки с вино и орехи
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 4542

Пурички с локум и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша маргарин
  • 1 чаена чаша бяло вино
  • 2 супени лъжици захар
  • 500 грама брашно
  • пудра захар за овалване
  • 1 кутия локум
  • орехи

Начин на приготвяне:

От маргарина и виното, които са със стайна температура, правим хомогенна смес. После внимателно прибавяме захарта и брашното на малки порции до получаването на меко и гладко тесто.

Разточва се тънка кора с дебелина  около 4 mm. Нарязваме на малки правоъгълници, в единия край на които поставяме парченце локум и орехова ядка и завиваме на пурички. Редим ги в тава с намаслена хартия за печене.

Фурната е предварително загрята на 180 градуса и печем до леко порозовяване и още топли овалваме обилно с пудра захар.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта