Лесни локумки с бутер тесто
Бързи банички с локум и карамелена коричка.
В кухнята на влогърката Милена готвим нещо вкусно и лесно, подходящо едновременно за сутрешна и следобедна закуска, за посрещане на гости и за глезене на семейството с малки хрупкави домашни сладкишчета. В случая това са домашни локумки, които се правят само с три продукта и са готови за хапване 40 минути след започване на готвенето. Изглеждат апетитно и грабват с меката си ароматна локумена сърцевина, а коричката им е покрита с хрупкав карамел, образувал се от запечена захар. За тази рецепта не ви трябва нищо повече от опаковка бутер тесто, кутия локум, захар и домакинска хартия за печене.
Първо локума се нарязва на кубчета със страна около сантиметър. Следва да нарежете многолистно тесто на ленти или просто да си купите нарязано такова, което ще намали още 15-те минути работа по сладкишите. Сипете захар в чиния, застелете тавата с хартиено фолио и започнете същинското приготвяне. Парче локум се завива в лента тесто, за да стане на рулце. После се овъргалва в захарта и се подрежда в тавичката така, че да остане място при набухване на тестото. Пече се за 20-тина минути във фурната и му трябват още 5 минути, за да се охлади. Готово - можете да хапвате!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ