Зелеви сармички със свинско джоланче
Вълчи сарми с кайма и джолан.
Холестеролна бомба за студените зимни дни готви Ути Бъчваров, като съчетава типични продукти за мразките месеци - свински джолан, кисело зеле, дивечова кайма, сухи чушки, праз лук и боб в една апетитна идилия.
Първо се опосква месото от голям свински джолан, а кокалът се слага да ври поне 1:30 часа в компанията на сухи чушки, боб от консерва, праз лук, подправки и зелева чорба. През това време каймата (от глиган, теле или смес), се замесва с подправки, праз лук, лютичко и нарязаното на хапки месо от джолан. Завиват се сочни и големи зелеви сарми, редят се в гювеч, ароматизират се с пушен пипер и се пекат на 140 градуса за 1:30 часа.
Месото от сварения кокал на джолана се обира и се вкарва отбратно в своеобразната супа. Част от бульона се заделя, а останалото ястие се пюрира. Можете да го сервирате като отделна зимна чорба или като сос за сармите. Гледайте как се готви всичко във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ