Регистрация

Захаросани портокалови корички

Захаросани портокалови корички
Лесно   |   Порции 0,5 кг   |   Видяна: 3000

Портокалов Цукат – сушени захаросани цитрусови кори.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тези портокалови корички можете да използвате като добавка към сладкиши и домашни хлябове и козунаци или да схрусквате по една сутри за оправяне на вкуса и дъха. Ароматни, сладки и твърди, те са любима занимавка за езика и на децата.

Необходими продукти:

  • 400 г портокалови кори
  • 600 г захар за сиропа
  • 600 мл вода за сиропа
  • 100 г захар за поръсване

Начин на приготвяне:

За тази рецепта е добре да си намерите портокали с необработвани кори, защото повечето портокали, които се доставят в България са добре намазани с химикали и обелките им не са годни за консумация. Затова или си купете БИО портокали или потъсете такива, за които изрично е упоменато, че корите им са ядливи.

1. Корите нарежете на лентички и ги сложете в стъклена купа. Залейте с хладка вода и дръжте на стайна температура един ден. След това сменете водата и пак дръжет ден. Тази процедура повтаряйте 5 поредни дни.

2. Кипнете вода в тенджера и варете коричките вътре докато омекнат.

3. Кипнете водата за сиропа и щом заври, изсипете захарта в нея и бъркайте докато се разтвори напълно. Добавете корите вътре и гответе на слаб огън за поне половин час. После оставете да покиснат още 2-3 часа.

4. Извадете коричките и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Поръсете с останалата захар.

5. Оставете да изсъхнат така за няколко дни на сухо място или запечете на 150 градуса за 50 минути. След това съхранявайте в буркан, като периодично се убеждавате, че коричките са сухи.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 7 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта