Захаросани бадеми с карамел
Карамелизирани бадеми в захарна коричка с канела.
Необходими продукти:
- 500 г бадеми
- 250 г захар
- 1 ч.л. канела
- 100 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Изсипете водата и захарта в тенджера и добавете канелата. Разбъркайте, пуснете котлона на умерена сила и изчакайте да кипне.
2. Добавете ядките в получеия светъл карамел и разбърквайте докато са на огъня.
3. Когато водата се изпари и ядката остане само на карамел, махнете от котлона и пресипете върху силиконов килим или в метален съд. Разделете с вилица отделните ядки.
4. Оставете да се стегне коричката за 15-тина минути. После можете да си хруснете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ