Захаросани лешници
Карамелизирани лешници.
Необходими продукти:
- 300 г лешници
- 200 г бяла захар
- 80 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода. Бланширайте в нея лешниците, след това отцедете, прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене и изсушете на 150 градуса за 15-тина минути. После с телче на гъба за миене на чинии или дург избран от вас уред отстранете люспите.
2. Обелените лешници запечете на 180 градуса за 12 минути. Охладете.
3. Изсипете захарта в касерола, залейте с водата и кипнете до получаването на карамел с меден цвят.
4. Пускайте по няколко лешника в карамела и вадете с вилица в чиния, без да се допират ядките.
5. Изчакайте карамелът да се втвърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ