Заек с лук и зелени маслини
Задушено заешко с чесън, вермут и подправки.
Бон Апети
Излъчен на 16.03.2018
Манджа със заешко - ястие, което не се готви често в семейството поради спецификата на месото. Но и вкусна храна, която може да разнообрази делничното меню. Ето още един начин за приготвяне на заек - под формата на заешко задушено, както го правят Лора и Стоян. С апетитен бульон, лук, чесън и зелени маслини, които придават прфирност на иначе възсухичкото месце.
Първо заекът се транжира, като врата и ребрата се поставят в тенджера и се заливат с вода. Добавя се дафинов лист, резене, кориандър, хвойна, черен пипер на зърна и солчица и се кипва. Вари се час, като периодично се отпенва. След това се прецежда бульона и се отделят 300 мл от него.
Останалото месо от заека се реже на порции и полягва в чугунен съд върху канапе от нарязан на полумесеци лук. Залива се със заделения бульон, вермут и зехтин. Добавя се чесън и колонки мащерка и се готви на умерен огън за 1:30 часа. След това се добавят зелени маслини без костилка. Готви се още няколко минути, поръсва се с наситнен магданоз и е готов за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ