Регистрация

Задушено зеле по индийски - сабзи

Задушено зеле по индийски - сабзи
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1680

Постно зеле на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 скилидки чесън
  • 25 г пресен корен джинджифил
  • 2 глави лук
  • 2 люти чушлета
  • 3-4 домата (неголеми)
  • 500 г зеле
  • 4 с.л. олио
  • 1/2 ч.л. ким на зърна
  • 2 дафинови листа
  • 1/3 ч.л. кориандър
  • 1/2 ч.л. куркума
  • лют и черен пипер
  • ким (смлян или счукан) щипка
  • 1 ч.ч. грах (замразен или от консерва)
  • 1 ч.л. гарам масала или 1/2 ч.л. кимион
  • пресен кориандър (може да замените с магданоз, ако не намерите)

Начин на приготвяне:

1. Наситнете чесъна, джинджифила и лютите чушлета. Лука нарежете на полумесеци, доматите на кубчета, а зелето - на тънки лентички.

2. Сгорещете олиото в тиган. Добавете лютите чушлета, семената ким и дафиновите листа. Гответе минутка, после прибавете чесъна и джинджифила и пържете 2 минути.

3. Добавете лука, гответе 2 минути, овкусете с кориандъра, куркумата, лют и черен пипер и гответе 1-2 минути.

4. Изсипете доматите в ястието и гответе 4 минути докато поомекнат.

5. Добавете грахта и зелето, разбъркайте хубаво и захлупете с капак. Оставете да къкри 15 минути.

6. Овкусете с гарам масала, посолете на вкус, разбъркайте и сервирайте като поръсите с пресни листенца магданоз или кориандър.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта