Регистрация

Задушени пилешки бутчета с вино и плодове

Задушени пилешки бутчета с вино и плодове
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1204

Панирани пилешки бутчета с лук, смокини и винен сос с лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 горни пилешки бутчета или 4 цели бутчета
  • 2 глави лук
  • 6 скилидки чесън
  • растителна мазнина
  • 3 с.л. брашно
  • 1,5 ч.л. смлян кориандър
  • сол и пипер
  • кимион
  • 8-12 смокини
  • 300 мл червено сухо вино
  • 2 дафинови листа
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. лимонова кора
  • 2 с.л. царевично брашно
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Махнете кожата от бутчетата. Ако са двойни, разделете на кълка и подкълка. Смесете брашното с подправките и овъргаляйте бутчетата в него. Лука и чесъна наситнете.

2. Сгорещете олио и запечатайте пилешкото от всички страни на силен огън. Прехвърлете в голям гювеч, тава или тиган с огнеупорни дръжки и капак. Намалете огъня на котлона на слаб и добавете лука и чесъна. Гответе 10-тина минути, като на 5-тата добавите и смокините. Овкусете със сол и пипер.

3. С получената запръжка залейте бутчетата. Добавете дафиновите листа и бульончето, разтворено в 100 мл вода. Сложете във фурната на 180 градуса за 1 час.

4. След като извадите ястието от печката, отделете внимателно соса в касерола. Кипнете, добавете царевичното брашно и гответе до разтварянето му. Добавете лимоновия сок и кора и гответе още няколко минути.

5. С получения сос залейте месото. Отгоре поръсете с наситнен пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта