Задушени зеленчуци с банани и ядки
Постна манджа с плодове и зеле.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. вода
- 1 ч.ч. дългозърнест ориз
- ½ ч.л. сол
- 2 с.л. олио от канола
- 1 средна глава лук, нарязан на кубчета
- 3 малки сладки картофа, обелени и нарязани на филийки с дебелина около 1 см
- 1 ч.ч. нарязана бамя
- 2 ч.ч. накъсано зеле
- 400 г пилешки бульон
- ½ ч.ч. едрозърнесто фъстъчено масло
- 3 банана, обелени и нарязани на тънки филийки
- 1 с.л. магданоз, нарязан
- ¼ ч.ч. неосолени фъстъци, нарязани на кубчета
Начин на приготвяне:
1. В средна тенджерка сгорещете на силен огън водата, ориза и солта до кипване.
2. Намалете огъня до слаб, покрийте с капак и оставете да къкри 20 мин. до омекване на ориза.
3. Междувременно горещете в тиганче олиото на умерен огън. Прибавете лука и пържете 5 мин.
4. Прибавете сладките картофи, бамята и зелето.
5. Гответе още 10 мин., като разбърквате от време на време.
6. Прибавете бульона, фъстъченото масло, бананите и нарязания магданоз. Оставете да заври.
7. Намалете огъня до слаб. Оставете да къкри, непокрито, 5 мин. до сгъстяване.
8. Поднесете с ориз и поръсено с нарязани на кубчета фъстъци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ