Регистрация

Задушени зеленчуци на микровълнова

Задушени зеленчуци на микровълнова
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 16382

Бърза, лесна и вкусна гарнитура за обяд или вечеря или пък основно ястие по време на пости (ако не използвате масло).

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет замразен микс карфиол, броколи и моркови
  • ¼ пакет замразен зелен фасул
  • 30 г масло, по желание
  • 5-6 с.л. зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус или 1 кубче сух зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

Слагаме замразените зеленчуци в йенска тенджера с капак. Подправяме на вкус със сухия бульон (или сол) и черния пипер. Поливаме със зехтина и добавяме маслото (по желание). Слагаме на пълна мощност в микровълновата, покрито, за 6 мин. и след това разбъркваме. Връщаме отново във фурната и готвим още 4 мин. или до готовност – според спецификата на микровълновата. Също така може да се добави и замразена царевица, грах или тиквички или смес от трите, но тиквичките е най-добре да се сложат през последните минути от готвенето, за да останат хрупкави.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 450
  2. пилешк
  3. сол
  4. 808
  5. бри
  6. овен
  7. 150
  8. Бон
  9. шот
  10. Пица

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта