Задушено с картофи, спанак и фъстъци
Задушени сладки картофи с ядки.
Необходими продукти:
- зехтин или фъстъчено олио
- 1 нарязана глава лук
- 2 обелени и счукани скилидки чесън
- 2 с.л. пресен настърган джинджифил
- половин ч.л. чили
- 3-4 сладки картофа
- 1 с.л. слаба къри паста
- 0.5 л. пасата (консерва нарязани домати и доматено пюре вършат същата работа)
- 0.5 л. зеленчуков бульон
- 250 г подрязани и накъсани листа спанак
- 250 г гъби печурки, на филийки
- 4-5 с.л. фъстъчено масло
- 4 с.л. нарязани листа кориандър
- сол, пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете лука. Сложете го в тиган с малко олио и го запържете леко. Добавете счукания чесън, настъргания джинджифил и чилито. Продължете да пържите около 10 минути, докато лука стане прозрачен.
2. Обелете сладките картофи и ги нарежете на кубчета. Добавете ги при прозрачния лук и разбъркайте, за да попият картофите аромата на съставките в тигана. Добавете и къри, пастата, или гарам марсалата,преди да сложите пресованите домати и зеленчуковият бульон. След като заври го покрийте и оставете да къкри около 15 минути, или докато картофите омекнат.
3. Докато всичко къкри, започнете да запържвате нарязаните гъби в друг тиган с малко олио или в масло, ако предпочитате. Добавете накъсания спанак и пържете за още 5 минути, докато омекне и пусне сока си, заедно с гъбите в тигана. Когато са готови, сложете ги в тигана с картофите.
4. Накрая, добавете малко сос от тигана, в който беше спанака, във фъстъченото масло, за да се омекоти и разбъркайте… когато стане меко, сложете го в задушеното. Овкусете със сол, пипер и кориандър и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ