Регистрация

Желиран телешки език с лук и моркови

Желиран телешки език с лук и моркови
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3605

Ордьовър с желирано телешко и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 варен телешки език
  • 1 глава лук
  • 15 грама желатин
  • 500 мл телешки бульон от варенето на езика
  • 2 моркова
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 дафинови листа
  • царевица, пресен магданоз и маслини за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Кипнете бульона и сложете в него дафиновия лист, сол и пипер на вкус, езика, морковите и лука. Варете за 20 минути.

2. Прецедете бульона и запазете твърдите продукти.

3. Нарежете морковите и лука на хапки, изхвърлете дафиновите листа - те вече са изпълнили ангажимента си към ястието.

4. Обелете езика и го нарежете на ситни хапчици.

5. В силиконова формичка сложете наситнените варени зеленчуци и месото. Можете да си намерите съд с форма по желание - например на пай или пък меченце - на какъвто по случайност попаднах аз в магазина за домашни потреби.

6. Разтворете желатина в малко студена вода до набъбване и след това изсипете в прецедения бульон. Разбъркайте хубаво и излейте бульона във формичката. Приберете в хладилник за няколко часа или най-добре за цяла нощ да се стегне.

7. Обърнете ордьовъра върху чиния и украсете по желание с царевица, маслини, свежи зелени билки или пресни зеленчуци. Поднесете.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта