Регистрация

Енсаймадас - латиноамерикански масленки

Енсаймадас - латиноамерикански масленки
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 5712

Кифлички с масло и царевично брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 20 г суха мая
  • 100 мл хладко мляко
  • 250 г брашно
  • 50 г захар
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 супена лъжица царевично олио
  • 1 яйце
  • 100 г меко масло
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в хладко мляко от предишната вечер.

2. В голяма купа пресейте брашното със солта. Направете кладенче в средата и добавете маята с млякото.

3. Поръсете с малко брашно и оставете за около 20 минути.

4. В малка купичка разбийте яйцето с олиото, а след това излейте при маята. Започнете да месите тестото с ръце в купата, после и на набрашнена повърхност. След 10тина минути би трябвало да е станало доста еластично. Покрийте и оставете да втасва 1 час на топло място.

5. Разделете на 8 малки топки. Разточете всяка до тънък правоъгълник. Намаслете ги с меко масло. Завийте от по-широката страна и отново оставете да втасват за час.

6. Навийте на кръгчета и поставете в тава с хартия за печене. Сложете в студена фурна и оставете да престоят за нощта.

7. На следващата сутрин включете печката на 200 градуса и печете 10-15 минути. Поръсете с пудра захар и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 8 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта