Обикновени домашни масленки
Маслени сладки с жълтъци и пудра захар.
Необходими продукти:
- 100 г масло
- 2 жълтъка
- 100 г пудра захар
- 180 г брашно
- шарени пръчици или пудра захар за украса
Начин на приготвяне:
1. Размекнатото масло разбийте с жълтъците до получаването на бледа кремообразна смес.
2. Добавете захарта, след това и брашното и замесете твърдо маслено тесто. Ако е прекалено омекнало, приберете в найлонов плик или стреч фолио в хладилника за половин час.
3. Застелете тава с хартия за печене и с ръце късайте от тестото и оформяйте монетки. По желание ги поръсете с шарени пръчици за украса.
4. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути. Щом крайщата започнат да потъмняват, значи сладките са готови.
5. След изпичане оставете да се охладят, преди да извадите от тавата. Ако ще украсявате с пудра захар, овъргаляйте курабийките още докато са леко топли - така ще полепне по-лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ