Котешки езичета с шоколадов крем
Шоколадов пудинг с френски бисквити керемиди.
Бон Апети
Излъчен на 27.02.2017
Готвим си лесен двукомпонентен френски десерт, който за основа има шоколадов крем, а върху него се редят ядливи керемиди. За крема може да използваме готова смес за пудинг с шоколад, която кипваме с мляко, захар и джинджифил и още топла разсипваме в стъклени десертни чаши.
Следва да си направим керемиди от тесто. Това са маслени сладки с тесто за познатите ни котешки езичета, само че оформени като френски провансалски керемиди. За целта си изрязваме шаблони от картон или използваме предмет от дома, с който можем да излеем върху хартия за печене тънки кръгчета от замесени заедно масло, брашно, мед, пудра захар и яйчен белтък. Печем само за 4 минути и след това бързаме да поставим всяка сладка върху дръжката на дървена лъжица, защото само топла може да се огъне в търсената керемидена форма.
Накрая сглабяме сладкиша като върху охладения крем подреждаме бисквитите и слагаме по няклко череши от мармалад. Можете да използвате и други плодове според това, с което разполагате. Ако не ви се занимава с шаблони и "гредоред", направете сладките както би ви било най-удобно. Знайте, че от тяхното тесто можете да си направите котешки езичета, а сместа е подходяща и за основа на познатите слепени маслени сладки с мармалад. Всичко е въпрос на вкус и търсен ефект.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ