Елзаски гювеч с три вида месо
Свинско с агнешко и телешко, печени с праз лук, моркови и картофи.
Бон Апети
Излъчен на 21.10.2016
Странна елзаска рецепта готвим днес, като ястието е обещаващо особено много за любителите на мръвката. В състава му се готвят три вида месо - свински джолан, агнешка плешка и телешко месо, като дори не броим лентите бекон, с които се покрива манджата. Месищата се мариноват с подправки и бяло вино, а след това се редят в съд, намазнен с патешка мас. Между тях се слагат редове от зеленчуци - картофи, моркови, лук и праз лук, овкусени с магданоз. Накрая ястието се покрива с ленти бекон, а съдът се запечатва с тесто, замесено само от брашно и вода. После френският месен специалитет къкри цели 4 часа на 160 градуса. Чакането обаче си заслужава - опитайте сами!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ