Пилешки гювеч с картофи и грах
Гювеч с пилешко месо, картофи, кисели краставички, лук, моркови и грахови зърна.
Необходими продукти:
- 300 грама пилешко месо
- 150 грама лук
- 100 грама моркови
- 10 кисели краставички
- 200 грама картофи
- 200 грама зелен грах от консерва - отцеден
- сол и черен пипер на вкус
- 2-3 с.л. растителна мазнина за пържене
- 50-80 мл топла вода
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на ситно, а моркова настържете на едро ренде. Загрейте мазнина в тиган и запържете първо лучените кубчета, а малко след това добавете и моркова.
2. Краставичките нарежете на кръгчета, картофите - на ситни кубченца, а пилешкото - на хапки.
3. Редете в гювеч в дадената последователност - първо пилешките хапки, след тях - картофите, после запръжката от лук и моркови, след това краставичките и за финал - грахта.
4. Разтворете солта и черния пипер във врялата вода и полейте ястието. Печете на фурна за 1.30 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ