Ребърца в гювеч
Лесно | Порции 7
| Видяна: 4752
Вълчо мезе с подправки.
Необходими продукти:
- 2 кг свински ребра, почистени от мазнината и подправени със сол и черен пипер на вкус
- 1 бутилка готов сос барбекю (500 мл.)
- ½ ч.ч. горчица
- 1 ч.л. чесън на прах
Начин на приготвяне:
1. Сложете ребрата в гювеча.
2. Смесете соса барбекю с горчицата и чесъна в средно голяма купа. Залейте ребрата с него и ги обърнете, за да се овкусят от всички страни.
3. Сложете похлупака и оставете да се готви на слаба фурна за 8 часа. (или на по-силна фурна за 4 часа) докато месото започне да се отделя лесно от кокала. Прехвърлете ребрата в чиния.
4. Отстранете мазнината от соса. Разбъркайте соса и го сервирайте заедно с ребрата.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ