Елда с гъби и масло
Ястие с елда в пилешки бульон с печурки и подправки.
Необходими продукти:
- 300 г елда
- 450 г гъби
- 600 г пилешки, зеленчуков или гъбен бульон
- 1 връзка пресен лук
- 1 връзка пресен чесън
- 100 г масло
- сол и черен пипер на вкус
- 1/2 китка копър
Начин на приготвяне:
1. Измийте елдата и я изсипете в тенджера с капак. Залейте с бульона и сложете да кипва.
2. През това време нарежете лука, чесъна, гъбите и копъра. Сгорещете маслото в тиган, запържете в него лука и чесъна до омекване, прибавете гъбите и гответе докато омекнат отвън, но в средата останат хрупкави. Изсипете запръжката при врящата елда. Добре е да е кипяла около 15 минути.
3. Захлупете с капака и гответе още 10 минути. След това махнете похлупака и опитайте на вкус. Добавете сол и пипер, за да стане идеално.
4. Можете да сервирате с още наситнен пресен лук или чесън.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ