Домашно направена паста с трюфели
Месене на домашни спагети и готвене с трюфелова паста.
Бон Апети
Излъчен на 18.01.2018
Домашно направена паста със сметана и трюфел паста готвят Лора и Стоян, за да покажат едно традиционно италианско примо или предястие от домашни спагети без месо. А и мръвка не е нужна на това ястие, което очарова с деликатен трюфелов ароамт и сметанова нежност с маслен акцент. Това определено е храна за ценители.
Първо си месим тесто за спагети, като наблюдаваме техника, при която в брашно тип 00 се оформя кладенче, посолява се и се чукват две яйца. После се разбиват с вилица, така че да глътнат част от брашното встрани, а след това се оформя твърдо тесто. То се прибира в хладилник за половин час. Премесва се, разточва се и от него се оформят домашни талятели. Наблюдаваме също как се работи с машинка за домашна паста, за да може всеки да си избере вариант, по който да го направи.
После варим пастата до състояние ал денте (с недоразварена сърцевина) и отцеждаме. В тиган сгорещяваме масло с трюфел паста, наливаме сметана и рендосано сирене пекорино романо (или друг вид жълто сирене) и щом се разтопи, изсипваме отцедените спагети вътре. Готвим няколко минути и махаме от огъня. Сервираме топли, като покапваме с трюфелово олио и поръсваме с пресен магданоз или пресен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ