Паста с артишок и калмари
Необходими продукти:
- 500 г паста Mezze maniche
- 600 г пресни калмари
- 4 артишока
- 4 с. л. зехтин Еxtra virgin
- 3 скилидки чесън
- 2 люти чили чушки
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Кипнете 5 литра вода.
2. Почистете артишока и калмарите. Можете да използвате и стеблото на артишока.
3. Загрейте половината зехтин в тенджерка, добавете артишока и чесъна. Изпържете на силен огън артишока докато стане почти хрупкав.
4. Добавете калмарите, нарязани на малки парчета, както и няколко цели пръстена. Гответе калмари само няколко минути, за да останат крехки.
5. Сложете сол във водата и сварете пастата ал денте. Отцедете я и добавете калмарите и артишока. Варете още минута. Добавете останалия зехтин, лютото чили и магданоза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ