Регистрация

Домашен сос маринара за паста

Домашен сос маринара за паста
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3216

Сос за паста и макарони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10-12 домата
  • 2 малки глави лук
  • 1 глава чесън
  • 1 голяма сладка чушка
  • 1/4 ч.ч. вода
  • 1/2 ч.ч. зехтин Extra virgin
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. риган (сушен)
  • вода за бланширане на доматите

Начин на приготвяне:

1. Пригответе тенджерка с вода, в която ще бланширате доматите. Така ще се обелят по-лесно след това.

2. Срежете кръстче на дъното на доматите и ги пуснете в кипящата вода. Оставете ги за няколко минути. Извадете ги и ги обелете.

3. Сложете обелените домати в блендера и ги направете на гладко пюре.

4. В кухненски робот смелете лука и чесъна до гладкост.

5. Нарежете малка зелена сладка чушка на кубчета.

6. Включете котлона и сложете тенджерка с 1/2 ч.ч. зехтин Extra virgin и чесновото пюре.

7. Сотирайте до карамелизиране и до получаването на златисто-кафяв цвят. Добавете чушката и сотирайте до омекване. След това добавете доматения сок и налейте 1/4 ч.ч. вода в блендера, за да изплакнете съда и върнете в тенджерката. Овкусете с малко сол и пипер и поръсете с риган.

8. Оставете сосът да къкри 15-20 мин. или до желаната гъстота. Оставете да се охлади и съхранете в буркан или подходящ съд. Може да замразите във фризера за по-нататък или да поднесете с прясно сварена паста.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта