Домашни ореховки с канела
Целувки с орехи и канела.
Домашните сладки са идеален начин да поглезите себе си и любимите за почивните дни, празниците и дори без повод. С чаша кафе или чай те са страхотна закуска. А и можете да ги сложите в кутия в чантата и да подсладите деня си на работното място. Как се правят ореховки показва Миро от канала Готвене за начинаещи, спретвайки сладки от бити белтъци с ядки и канела. Доста е лесно, а и след около половин час от началото на готвенето, вече ще имате готови за схрускване ореховки.
Орехите се смилат в чопър, белтъците се изсипват в купа. Започва биене на пяна, като се добавя периодично захар докато се абсорбира напълно. Смлените ядки се смесват с канела (може и ванилия вместо нея) и се добавят в сместа. После с лъжица или пош се оформят сладките в тава, застлана с хартия за печене. Готвенето е около 12 минути на 170 градуса с вентилатор. А после трябва да изчакате да се поохладят преди да дърпате от хартията - така няма да се начупят.
И на финала на бързото и лесно готвене имате хрупкави сладки с орехи, твърди отвън и с мека сърцевина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ