Регистрация

Орехови сладки без брашно

Орехови сладки без брашно
Лесно   |   Порции 30-тина броя   |   Видяна: 1309

Ореховки с жълтъци или безглутенови сладки с орехи и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 жълтъка
  • 150 г пудра захар
  • 1/2 ч.л. ванилия на прах или 2/3 ампула
  • 150 г орехи
  • слънчоглредови семки или други ядки (лешници, бадем - около 30 броя) за украса

Начин на приготвяне:

1. Изсипете жълтъците в купа и добавете пудра захарта и ванилията. С миксер разбивайте докато се получи гъст бледооранжев крем.

2. Смелете на брашно орехите в чопър и ги изсипете при крема. С шпатула нежно разбъркайте.

3. Прехвърлете сместа в пош с много широк накрайник или в плик и отрежете върха, така че да остане диаметър около 1,5 см.

4. Застелете тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 15 градуса без вентилатор.

5. Шприцовайте кръгли сладки с размера на дупката, която се получава като съберете палеца и показалеца си - около 5 см. диаметър.

6. Поръсете отгоре слънчогледови или тиквени семки или боцнете по бадем или лешник.

7. Печете в предварително загрятата фурна без да сменяте температурата от 150 градуса за 15 минути. След изваждане изчакайте да се охладят още 10 минути поне. После разчупете и се насладете на хрупкавата въздушна сърцевина.

 

Източник: YouTube/Choice My Food

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта