Регистрация

Гювеч със зеленчуци, свинско, червено цвекло и дюли

Гювеч със зеленчуци, свинско, червено цвекло и дюли
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 7851

Зимна българска гозба със свинско и доматен сос, запечено в глинен гювеч.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свинско филе
  • 2 глави лук
  • 2 малки глави червено цвекло
  • 2 малки тиквички
  • 1 дюля
  • 1 зелена ябълка
  • 2 моркова
  • 1 шепа зелен фасул
  • ½ буркан домати, белени
  • 3-4 зърна бахар, цели
  • 4-5 зърна черен пипер, цели
  • 2 дафинови листа
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1-2 ч.л. червен пипер, по желание

Начин на приготвяне:

В глинен гювеч слагаме нарязаното на големи парчета свинско, заедно с едро нарязаните зеленчуци и плодове – в зависимост от големината, се нарязват на две или на четвъртинки. Овкусяваме хубаво със сол и пипер и поливаме с доматите, заедно със сока им. Ако е необходимо, добавяме и червен пипер. Разбъркваме много добре, добавяме целите зърна бахар и черен пипер, както и дафиновия лист и слагаме капака на гювеча. Печем в предварително загрята на 200С фурна за около 1 час или до омекване на месото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. дроб
  2. 88
  3. фиде
  4. 450
  5. 48
  6. chi
  7. Морков
  8. Пита
  9. cake
  10. бонбони

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта