Регистрация

Пилешки гърди в лимоново-маслен сос

Пилешки гърди в лимоново-маслен сос
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3313

Печено пилешко в масло с лимонов сок и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 700 г филе от пилешки гърди (3 парчета пилешки гърди)
  • сол и пипер
  • 200 мл лимонов сок
  • малко лук
  • 3 с.л. захар
  • 200 г масло
  • листата на няколко стръка магданоз
  • 6 скилидки чесън
  • резени лимон

Начин на приготвяне:

1. Гърдите не изтънявайте и не начуквайте, за да остане филето сочно. Сгорещете олиото в тиган и на силен огън запечете филетата за по 3 минути от страна. Поръсвайте със сол и пипер. После намалете огъня и гответе по 3 минути от страна.

2. В друг тиган изсипете лимоновия сок и подгрейте до кипване. Рендосайте на ситно ренде около 5-10 грама лук в лимоновия сок.

3. Добавете захарта и бъркайте докато се разтвори. Гответе на слаб огън. Щом кипне добавете приблизително 1/3 от маслото, бъркайте докато се разтвори, после вкарайте втората третина, пак разтворете и след това добавете третата част. Поръсете с наситнен магданоз и оставете да ври 3 минути.

5. Филетата прехвърлете в тавичка. Не трябва да е голяма. Залейте с маслено-лимоновия сок и разпределете нарязан чесън и слайсове лимон.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.

7. Сервирайте топлите пилешки гърди със заливка от соса и поръска от листенца пресен магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта